Hoe je weer grip op je eigen geluk krijgt zonder je leven overhoop te gooien

Gelukkig zijn is niet vanzelfsprekend. Geluk wordt beïnvloed door je omgeving, je opvoeding, hoe je je voelt, je gedachten en overtuigingen, en nog veel meer. Voor lange tijd kun je je neerleggen bij een minder gelukkig gevoel. Maar dit gaat knagen. Het maakt je misschien wel onzeker, moedeloos, verdrietig, boos…

Pak de grip op je geluk terug met werkboek: ‘Gelukkig worden, zijn en blijven‘. Voor slechts €14,95 werk je aan:

N

Realistisch kijken naar je geluk (en waar je invloed op hebt)

N

De kracht van positieve gedachten

N

Grenzen durven stellen en écht veranderen

Het verhaal van Maaike

‘Ik had eigenlijk een goed leven. Een hele leuk man, twee prachtige kinderen, een goede baan en veel vrienden. Alleen voelde het helemaal niet zo leuk meer. Ik was alleen maar aan het rennen en regelen. Ik wist gewoon niet meer hoe ik de ballen in de lucht moest houden. 

Ik voelde me niet gelukkig en dat knaagde. Ik voelde me schuldig, want ik had tenslotte alles wat ik maar kon wensen. Het maalde maar door mijn hoofd. Ik sliep slecht, twijfelde aan alles en werd zelfs onzeker over dingen waar ik altijd zeker van was (dat ik een goede moeder ben, mijn werk goed kan). Ik werd er moedeloos van. 

Ik kwam Monique haar boek tegen op haar site en ben aan de slag gegaan. Ik besefte bij het eerste hoofdstuk al dat ik eigenlijk mijn lat veel te hoog legde. Alles moest en ik moest vooral beschikbaar zijn. De oefening met positieve gedachten hielp met de onnodige onzekerheid overwinnen en weer geloven in mijzelf. En mijn week en eigenlijk alle ballen die ik omhoog hield, onder de loep nemen, zorgde voor meer balans. 

Ik kan nu echt meer genieten en voel me een stuk gelukkiger.’

 

 

Waarom dit boek

Vanaf 2007 heb ik honderden cliënten begeleid op het meer grip krijgen op hun leven. Ik ben als psychodynamisch therapeut opgeleid en gewend aan het combineren en samenvoegen van oefeningen die passen bij mijn cliënten. Bij hun zoektocht naar een fijner leven en ook passend bij hun manier van opnemen van informatie.

En zo heb ik altijd vanuit alle hoeken informatie opgepakt en samengevoegd tot werkzame oefeningen. En niet alleen toegepast bij mijn clienten maar ook bij mijzelf. Want ik wil weten wat ik doe. Ik wil het zelf ervaren.

Toen een bedrijf vroeg of ik een e-learning kon maken voor hun mensen heb ik het werkboek ‘Gelukkig worden, zijn en blijven‘ ontwikkeld. Een samenstelling van veel van mijn meest gebruikte oefeningen naar het krijgen van meer geluk.

Het werkboek

Het werkboek ‘Gelukkig worden, zijn en blijven‘ is een invulbaar PDF van 33 pagina’s. Je kunt hiermee aan de slag op je tablet of laptop of ouderwets geprint met pen en papier.

De inhoud

In dit werkboek deel ik met jou mijn theoretische kennis op een praktische manier in korte teksten en vlogs. Maar vooral stel ik vragen die je aanzetten tot nadenken en je brengen tot verdieping.  Mijn doel is jou zo diep mogelijk bij jezelf te raden te laten gaan hoe het zit. Want daarmee kun je het meest effectief aan de slag in praktische oefeningen.

Het gehele werkboek neemt in de uitvoering 3 tot 4 weken in beslag. En staat gelijk aan 3 tot 4 sessies.

De thema’s waar je mee aan de slag gaat

In het boek ga je aan de slag met onderstaande 5 thema’s:

  • Geluk: wat is geluk voor jou en waar heb je invloed op
  • Van negatief naar positief: negatieve gedachten omzetten naar blijvende positieve gedachten
  • Grenzen stellen: jou eigen grenzen voorrang geven
  • Echt veranderen: hoe zorg je voor echte verandering die blijft
  • Ontspanning: meer tijd voor jezelf creëren

Ervaringen van mijn cliënten

Uitgebreide ‘trucendoos’

Meerdere sessies bij Monique gevolgd. Ze gaat op open en analytische wijze te werk en heeft een uitgebreide ‘trucendoos’ waar zoveel verschillende technieken in zitten dat deze haast onuitputtelijk lijkt. Monique heeft altijd verschillende benaderingswijzen paraat. 

VZN

Mentale gereedschapskist

Een van haar sterkste punten, in mijn ogen, is het voorhouden van de spreekwoordelijke spiegel. Ook heeft ze mijn “mentale gereedschapskist” aangevuld met technieken om bv oplopende stress snel te herkennen en in de kiem te kunnen smoren.

NN2KB

Pak de grip op je Geluk

Werkboek: ‘Gelukkig worden, zijn en blijven’ voor €14,95.

Binnen 3 stappen kun je aan de slag met je geluk.

  1. Vul je gegevens hieronder in
  2. Betaal via de link in je mail
  3. Download je boek en ga aan de slag