Het is weer bijna het einde van het jaar. Misschien heb je je lijstje met goede voornemens al klaar. Misschien heb je hem niet eens gemaakt dit jaar, want je denkt dat het toch weer niet gaat lukken. Deze tips kunnen je helpen om toch eens echt iets te veranderen:

Heel belangrijk: leg de lat niet te hoog. Ga niet van 0 naar 100 maar neem tussenstappen. Bouw het op.

Ga op zoek naar waarom je doet wat je doet, de zogezegde secundaire winst. Dus kijk eens goed naar je oude gedrag: Waarom rook je bijvoorbeeld? Wat maakt het zo moeilijk om het sporten of minder te eten vol te houden? Pluis dat eerst uit voor je met je goede voornemen aan de slag gaat. En zet dit op papier.

Maak een lijstje met concrete stappen die je wilt gaan zetten om de deelstapjes te bereiken en zorg dat je eraan herinnert wordt (herinnering in je telefoon, post-its op de badkamer spiegel, man- of vrouwlief die je eens vraagt hoe het gaat).

Maak ook een voorstelling van jezelf als je je doel (of tussenstapjes, zie tip 1) hebt bereikt. En maak dat plaatje van jezelf zo uitgebreid mogelijk. Zie jezelf voor je: hoe zou dat voelen? Wat zou je van jezelf vinden? Wat zou je beter kunnen? Hoe zie je eruit?

Geef niet zomaar op! Evalueer steeds na een bepaald moment hoe het gaat. Is iets gelukt: vier het! Is het niet gelukt: begin dan opnieuw met tip 1.

En lees ook eens deze artikelen: Tijd voor de goede voornemens en Wat schrijf jij nou?!

Meer lezen over Grip op je Leven

Ben jij gelukkig?

Ben jij gelukkig?

Ben jij gelukkig? Als je jezelf die vraag stelt, wat gebeurt er dan met je? Je gelukkig voelen hangt af van veel factoren zowel intern als extern.

Lees meer
Dit is mijn grens

Dit is mijn grens

Grenzen. We hebben ze allemaal en we gaan ze allemaal wel eens (fors) over. Wat maakt toch dat we dat doen? Dat we onze grenzen niet respecteren?

Lees meer
Dit is niet van mij

Dit is niet van mij

Heb je wel eens het gevoel dat je iets draagt wat niet van jou is? Een last op je schouders die niet van jou is? Meer weten, lees: dit is niet van mij.

Lees meer
gratis e-book 7 tips om meer grip op je leven te krijgen

Gratis e-book:

7 tips om meer grip op je leven te krijgen

Krijg meer grip op je drukke leven en kom in balans

met deze 7 praktische tips

Je hebt je met succes ingeschreven!

Grip op Geluk Basis

Je hebt je met succes ingeschreven!

Grip op GelukPersonalJe hebt je met succes ingeschreven!

Grip op Geluk Premium

Je hebt je met succes ingeschreven!

Gratis e-book: 7 tips om meer grip op je leven te krijgen

Je hebt je met succes ingeschreven!