Home » Blog » Grip op je relatie » Relatiestress
relatie stress

Relatiestress

door | 2 mrt, 2018 | Grip op je relatie

Eerder heb ik een artikel geschreven over de Laatste Strohalm. Een artikel over stellen die bij mij komen in de praktijk waarbij de relatiestress al zo hoog zit en relatietherapie eigenlijk de laatste strohalm is. Meestal staat de één al bijna buiten terwijl de ander zich soms bijna van geen kwaad bewust is. Hoe komt dat toch en wat kun je er aan doen?

Een relatie is hard werken

Ja echt, het is waar: een relatie is hard werken! We kunnen er niet om heen, het gaat gewoon niet vanzelf. En als je denkt dat het wel zo is dan ben je of een van de uitzonderlijke gelukkigen of moet je toch echt eens gaan kijken of alles wel zo op rolletjes loopt. Want:

R

Praten jullie nog wel over de zaken die er echt toe doen? Dus niet wat je van de nieuwe auto van de buurvrouw vindt of dat je dochter gevallen is op het schoolplein. Nee, delen jullie echt lief en leed met elkaar? Bijvoorbeeld hoe druk het eigenlijk echt is op het werk en wat de stress met jou doet. Of dat je eigenlijk graag zou willen dat de ander wat meer zou doen met de kinderen. Maar ook over jullie relatie en intimiteit.

R

Doen jullie nog wel echt dingen samen? Zeker als er kinderen zijn, wordt de tijd voor elkaar vaak schaars. Blijf je dan investeren in elkaar en ga je regelmatig nog iets samen doen of schiet het erbij in. En iets samen doen is niet uitgeput op de bank samen naar het zelfde programma, film of serie kijken. Samen iets doen is een lekkere strandwandeling, uit eten, avondje theater, samen sporten. Iets waarbij je echt aandacht aan elkaar kunt besteden. Even geen kinderen, geen anderen. Even echt samen. Elkaar echt aankijken, praten of gewoon genieten van de aanwezigheid van de ander.

R

Toon je je liefde nog wel aan de ander? Elke ouder zal dit waarschijnlijk herkennen: liefde tonen aan je kinderen is bijna het gemakkelijkste wat er is. Dikke knuffels, kussen, ‘ik hou van je’ zeggen. Zonder problemen bedolven we onze kinderen vaak onder liefde. Maar elkaar? Wanneer heb jij voor het laatst gezegd: ik hou van jou? Of je partner gewoon eens stevig omhelst en een dikke kus gegeven?

R

En hoe zit het met de intimiteit? En dan niet alleen de sex of netter gezegd: het vrijen. Simpel weg al een spontane kus, een aanraking of hand vast houden. Doen jullie dat nog na al die jaren? En dan dus niet het bijna plichtmatige kusje als je weggaat of thuiskomt. Sla je nog wel eens een arm om je partner heen? En ja ook het vrijen: gebeurt dat nog en genieten jullie er van? Genieten jullie van elkaar?

Wil jij meer Grip op de relatie met je partner?

Krijg meer grip door de workshop Grip op Communicatie. In 3 uur tijd neem ik je mee in de wereld van het effectief en positief met elkaar praten over de dingen waar het écht over moet gaan.

Om een relatie gezond te houden en relatiestress te voorkomen, moet er gewerkt worden. Voor een goed doel! Mensen die aan hun relatie werken, blijven praten, elkaar durven te vertellen wat de ander voor hen betekend of dit durven tonen, maar die ook durven zich kwetsbaar op te stellen, voelen verbinding met elkaar. De verbinding zoals die hoort te zijn tussen partners.

 

Verbinding

Verbinding in een relatie is essentieel. Verbinding tussen partners die gaat over beschikbaarheid, bereikbaarheid en betrokkenheid. Dat je vol vertrouwen hebt, dat je op de ander kunt bouwen. Dat de ander ook bereikbaar is voor je als je hem of haar nodig hebt. Maar ook zeker emotionele betrokkenheid. Durf jij je kwetsbaar op te stellen bij de ander en vertrouw je erop dat de ander er dan voor je is?

Dr. Sue Johnson heeft hier een studie van gemaakt en een mooi helder boek over geschreven. Mochten jij en je partner samen naar je relatie willen kijken of wil je zelf eens kijken hoe je relatie ervoor staat en wat je er aan kan doen? Dan is dit boek echt een aanrader: Houd me vast, 7 gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie is een aanrader.

Over Monique Moor

Monique Moor Fit & Vitaal Coaching

Mijn visie is om zoveel mogelijk mensen te bereiken die de grip op hun leven terug willen. Die weer willen handelen vanuit eigen kracht en zelfleiderschap. Om weer eigen keuzes te maken. Dit wil ik bereiken door on- en offline sessies, en trainingen. En ook door het maken van blogs en vlogs met praktische informatie en tips.

Interessante blogs en vlogs

Gerelateerde artikelen

Ben jij gelukkig?

Ben jij gelukkig?

Ben jij gelukkig? Als je jezelf die vraag stelt, wat gebeurt er dan met je? Je gelukkig voelen hangt af van veel factoren zowel intern als extern.

Lees meer

0 reacties

Grip op Geluk Basis

Je hebt je met succes ingeschreven!

Grip op GelukPersonalJe hebt je met succes ingeschreven!

Grip op Geluk Premium

Je hebt je met succes ingeschreven!

Gratis e-book: 7 tips om meer grip op je leven te krijgen

Met deze praktische tips zet je de eerste stap naar meer balans in je leven.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Reserveer alvast jouw e-book

Veranderen van A tot Z

Je hebt je met succes ingeschreven!

Aanmelden voor Tips en Informatie

Je hebt je met succes ingeschreven!

Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct

'Veranderen van A tot Z'

in je e-mail.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct

het e-book 'Het Kompas der Liefde'

in je e-mail.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Online training Gelukkig worden zijn en blijven

Grip op Geluk

Zomer aanbieding

Vul hieronder je gegevens in en klik op bestellen. 

Je wordt doorgestuurd naar de betaallink.

 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct

jouw e-book 'Grip op je Relatie'

in je e-mail.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Pre-order het e-book

'Grip op je Relatie'

Na invullen van je gegevens en klik op de knop, word je doorgeleid naar de betaalpagina. Als je betaling definitief is, ontvang je op 1 april 2021 om 08:00 uur het e-book in je e-mail.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin