Home » Blog » Grip op je leven » Voor de zelfhulp boekenwurm
Voor de zelfhulpboekenwurm

Voor de zelfhulp boekenwurm

door | 3 apr, 2019 | Grip op je leven, Grip op je relatie

Elke zoveel tijd wil ik een blog/artikel maken waar natuurlijke iedereen zoveel mogelijk wat aan heeft. Maar een blog schrijven en een goed onderwerp vinden, is niet altijd makkelijk.

Vandaag zat ik in mijn praktijk en had nog wat tijd over. Ik heb daar een boek liggen die ik moet doorlezen voor mijn opleiding. Meer dan 300 pagina’s en in dit geval niet een bepaald aantal bladzijden om te lezen maar het hele boek in amper 2 weken. Ga er maar aan…

En toch, dit boek is fantastisch! Het leest makkelijk en is razend interessant. Die wil je graag lezen. Ik wel in ieder geval. En inmiddels een aantal van mijn cliënten ook.

Zo zijn nog een paar boeken die ik door de jaren heen gelezen heb, veelal ingegeven door mijn opleidingen, die echt de moeite waard zijn om te lezen.

Dus dit keer wil ik jullie graag meenemen in wat ik echte aanraders vind. Niet alleen voor therapeuten en coaches, maar ook voor jou! Een soort ‘zelfhulp’ boeken:-).

De Fontein van Els van Steijn

Dit is het boek waar ik vandaag weer in zat te lezen. Els beschrijft op een hele fijne manier over het systeem en hoe dit werkt.

Systemisch werken is wat ik vaak toepas of in ieder geval meeneem in mijn achterhoofd bij mijn sessies. Het is een kijk op de client als persoon en zijn achterliggende verleden vanuit de familiestructuur en gezinsstructuur. Wat we meekrijgen vanuit onze familie (bij mij bijvoorbeeld is het een familie van doorzetters, de Rotterdamse mentaliteit: niet lullen maar poetsen). Maar ook de lasten die we dragen ingegeven door geloof, cultuur, familiegeheimen en heftige events in het verleden van de familie.

Naast wat we meekrijgen en -dragen vanuit onze familie, is er ook de gezinsdynamiek die een grote rol speelt. Hoe verhoudt de client zich ten opzichte van zijn ouders, zijn partner en kinderen. Hoe zit het met de balans van geven en nemen. Waar grote verantwoordelijkheid en loyaliteit gevoelens vandaan komen. En ook wat het effect is als je met wat voor (gegronde) reden dan ook geen contact meer wilt hebben met iemand uit jouw familie.

Els vertelt in de Fontein op een overzichtelijke manier hoe die dynamieken invloed kunnen hebben op elkaar en vooral op jóuw als persoon en jóuw leven.

Een absolute aanrader dus als je meer wilt weten over wat voor invloed het systeem heeft en hoe het allemaal werkt.

De 5 talen der liefde van Gary Chapman

Dit boek is uitermate geschikt voor iedereen die zijn relatie wil verbeteren. Ook weer zo’n goed leesbaar en praktisch boek.

Het vertelt over de liefdestank die wij allemaal hebben en die niet altijd gevuld is. Ookal denken we nog zoveel voor onze partner te doen. We doen niet altijd het juiste wat onze partner echt blij maakt en daarmee de liefdestank vult.

In het boek worden 5 talen beschreven van de liefde:

  • Positieve woorden
  • Samen zijn
  • Cadeaus krijgen
  • Dienen
  • Lichamelijk contact

Als we oprecht geïnteresseerd zijn in wat onze partner als liefdes taal heeft en daar mee aan de slag gaan, dan is bijna moeiteloos de tank gevuld!

Houd me vast van Dr. Sue Johnson

Dit boek is de methode waar veel relatietherapeuten mee werken. Ook wel bekend als de EFT methode.

In dit boek schrijft Sue hoe zij EFT heeft ontwikkeld en doorloopt ze de 7 gesprekken die volgens haar zo belangrijk zijn om je relatie weer op de rit te krijgen. Ze gebruikt heel veel voorbeelden uit haar praktijk die je inzicht geven in de werking. En ook zijn er aan het einde van elk hoofdstuk oefeningen om je aan het denken te zetten.

Mij heeft dit boek ook echt geholpen om inzicht te krijgen in de processen in mijn relatie. En ik gebruik de EFT methode, gecombineerd met andere technieken, in al mijn relatietherapie sessies.

Een boek die dus ontzettend handig is voor therapeuten, maar ook zeker voor ieder ander die zijn relatie wil verbeteren!

Ik zou zo graag Barbel Mohr

Dit boek of eigenlijk boekje, laat je op een andere manier kijken naar je wensen in het leven. Ook weer een heel fijn, makkelijk leesbaar boekje met voorbeelden waarmee je zo zelf aan de slag kan.

Het gaat over op een positieve manier je wensen uitzenden naar het Universum. En ja, het lijkt op de filosofie van The Secret waar je misschien wel eens van hebt gehoord. Het gaat erom dat je, als je iets wilt, het krijgen kan als je er echt in geloofd en vertrouwd dat je het krijgen mag. De man van je dromen, die baan, een financieel makkelijker leven… Bedenk hoe het is als je het hebt, zet het op papier, geloof erin dat jij dit echt verdient en stuurt het het universum in.

Misschien lijkt dit ver gezocht en geloof je er niet in, toch wil ik je dan even meenemen in mijn eigen ervaring. Al jaren loopt mijn praktijk goed. Soms heb ik (te) veel cliënten, soms niet. Als ik te druk ben of niet helemaal lekker in mijn vel zit, zie ik gestaag mijn cliënten aantal afnemen. Sessies worden verplaatst. Het wordt rustiger. Zodra ik weer op de been ben, komen de cliënten weer met bosjes binnen. Positief vertrouwen en het komt goed!

Veel leesplezier!

Over Monique Moor

Monique Moor Fit & Vitaal Coaching

Mijn visie is om zoveel mogelijk mensen te bereiken die de grip op hun leven terug willen. Die weer willen handelen vanuit eigen kracht en zelfleiderschap. Om weer eigen keuzes te maken. Dit wil ik bereiken door on- en offline sessies, en trainingen. En ook door het maken van blogs en vlogs met praktische informatie en tips.

Interessante blogs en vlogs

Gerelateerde artikelen

Ben jij gelukkig?

Ben jij gelukkig?

Ben jij gelukkig? Als je jezelf die vraag stelt, wat gebeurt er dan met je? Je gelukkig voelen hangt af van veel factoren zowel intern als extern.

Lees meer

0 reacties

Gratis e-book:

7 tips om meer grip op je leven te krijgen

Met deze praktische tips zet je de eerste stap naar meer balans in je leven.

Je downloadt hem hier gratis.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Grip op Geluk Basis

Je hebt je met succes ingeschreven!

Grip op GelukPersonalJe hebt je met succes ingeschreven!

Grip op Geluk Premium

Je hebt je met succes ingeschreven!

Gratis e-book: 7 tips om meer grip op je leven te krijgen

Met deze praktische tips zet je de eerste stap naar meer balans in je leven.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Reserveer alvast jouw e-book

Veranderen van A tot Z

Je hebt je met succes ingeschreven!

Aanmelden voor Tips en Informatie

Je hebt je met succes ingeschreven!

Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct

'Veranderen van A tot Z'

in je e-mail.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct

het e-book 'Het Kompas der Liefde'

in je e-mail.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Online training Gelukkig worden zijn en blijven

Grip op Geluk

Zomer aanbieding

Vul hieronder je gegevens in en klik op bestellen. 

Je wordt doorgestuurd naar de betaallink.

 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct

jouw e-book 'Grip op je Relatie'

in je e-mail.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Pre-order het e-book

'Grip op je Relatie'

Na invullen van je gegevens en klik op de knop, word je doorgeleid naar de betaalpagina. Als je betaling definitief is, ontvang je op 1 april 2021 om 08:00 uur het e-book in je e-mail.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin