Home » Blog » Grip op je relatie » Communicatie in de relatie
Communicatie in de relatie

Communicatie in de relatie

door | 15 apr, 2018 | Grip op je relatie

Even geleden schreef ik een stuk over Relatiestress. En  hoe een belangrijk onderdeel van de relatie de verbinding is met elkaar. Die verbinding zorgt ervoor dat jullie relatie is opgewassen tegen van alles wat er op je af komt. Vervelende situaties als ziekte of overlijden, het krijgen van kinderen en alle veranderingen die dat met zich mee brengt, enzovoorts.

Om een stevige relatie te krijgen, te hebben en te houden is het belangrijk dat jullie met elkaar praten. Jawel, communiceren. Dat lijkt heel logisch en ja dat is het ook. Alleen niet altijd de communicatie waar we allemaal heel goed in zijn. Het praten over andere dingen behalve onszelf. Dat laatste is best lastig en wees eerlijk: hoe vaak hebben jullie het over je relatie? Echt over wat jullie bezig houdt? Wat je fijn vindt en wat je mist? Wat je eigenlijk van de ander nodig hebt of waar je heel blij mee bent?

Communicatie: hoe doe je dat?

Ja, hoe doe je dat? Als je eerlijk bent. Hoe vaak wordt je niet saggerijnig over iets en duw je daarmee je partner eigenlijk verder weg. Een vicieuze cirkel die in al die jaren is ontstaan. Jij doet dit, je partner doet dat en voor je het weet is het weer heeeeeel gezellig (NOT!). En als je dan heel eerlijk bent over waarom je saggerijnig werd? Gaat het dan echt over het kopje wat verkeerd stond of de sokken die nog steeds niet zijn opgeruimd?

Vaak niet. Vaak is het een opeenstapeling van kleine dingen en/of wil je eigenlijk iets anders van je partner. Maar dat zou betekenen dat je je kwetsbaar moet opstellen. Dat je niet boos of geïrriteerd zou moeten raken, maar je partner zou moeten vragen om er (bijvoorbeeld) voor je te zijn. Hoe moeilijk vind jij het om je echte gevoel te vertellen?

Dus hoe doe je dat nou? Echt communiceren.

Wil jij meer Grip op de communicatie met je partner?

Krijg meer grip door de workshop Grip op Communicatie. In 3 uur tijd neem ik je mee in de wereld van het effectief en positief met elkaar praten over de dingen waar het écht over moet gaan.

De Boom

Meestal al in mijn eerste sessie relatietherapie met een stel begin ik met het voorbeeld van de boom. Gewoon een boom. En als ik zou vertellen over een boom, krijgt  iedereen een beeld van een boom. Echter als ik over mijn boom zou vertellen dat hij 20 meter hoog is 4 meter dik en kleine bladeren heeft, veranderd de boom in jouw beeld. Hij begint steeds meer op mijn boom te lijken, want ik heb details gegeven die je nog niet had. En dat is precies waar het om gaat: de details.

We zijn zo snel geneigd om iets aan te nemen, in te vullen. En dat gaat vaak wel goed, maar niet als het echt belangrijk is. Als je wilt dat je partner je echt begrijpt, begrijpt wat jij van hem of haar nodig hebt, dan heeft je partner informatie nodig. En hoe graag je ook zou willen dat je partner begrijpt, uit zichzelf, dat wat je bedoelt, vaak is het toch niet zo. En daarom is het zo ontzettende belangrijk uit te leggen hoe jouw boom eruit ziet! Maar ook belangrijk dat je partner vraagt naar hoe jouw boom eruit ziet!

Volgende keer vertel ik je meer over het communiceren in je relatie: non verbale communicatie in de relatie.

Over Monique Moor

Monique Moor Fit & Vitaal Coaching

Mijn visie is om zoveel mogelijk mensen te bereiken die de grip op hun leven terug willen. Die weer willen handelen vanuit eigen kracht en zelfleiderschap. Om weer eigen keuzes te maken. Dit wil ik bereiken door on- en offline sessies, en trainingen. En ook door het maken van blogs en vlogs met praktische informatie en tips.

Interessante blogs en vlogs

Gerelateerde artikelen

Vlog: Geven en nemen

Vlog: Geven en nemen

Als geven en nemen in een systeem in balans is dan loopt het contact lekker, dan voelt het goed. Wat gebeurt er als dit niet het geval is? Niet in balans is?

Lees meer
De laatste strohalm

De laatste strohalm

Wanneer kies je voor relatietherapie? Wanneer probeer je het niet meer samen alleen op te lossen? Laat relatietherapie niet je laatste Strohalm zijn!

Lees meer

0 reacties

Grip op Geluk Basis

Je hebt je met succes ingeschreven!

Grip op GelukPersonalJe hebt je met succes ingeschreven!

Grip op Geluk Premium

Je hebt je met succes ingeschreven!

Gratis e-book: 7 tips om meer grip op je leven te krijgen

Met deze praktische tips zet je de eerste stap naar meer balans in je leven.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Reserveer alvast jouw e-book

Veranderen van A tot Z

Je hebt je met succes ingeschreven!

Aanmelden voor Tips en Informatie

Je hebt je met succes ingeschreven!

Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct

'Veranderen van A tot Z'

in je e-mail.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct

het e-book 'Het Kompas der Liefde'

in je e-mail.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Online training Gelukkig worden zijn en blijven

Grip op Geluk

Zomer aanbieding

Vul hieronder je gegevens in en klik op bestellen. 

Je wordt doorgestuurd naar de betaallink.

 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct

jouw e-book 'Grip op je Relatie'

in je e-mail.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Pre-order het e-book

'Grip op je Relatie'

Na invullen van je gegevens en klik op de knop, word je doorgeleid naar de betaalpagina. Als je betaling definitief is, ontvang je op 1 april 2021 om 08:00 uur het e-book in je e-mail.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin