Ja dat is het soms. Te druk. Of misschien wel vaak…

Ik merk het vooral bij de vrouwen in mijn praktijk (en heel eerlijk, ook bij mijzelf). Stuk voor stuk vrouwen die jonge kinderen hebben (of soms al oudere), een baan, een huishouden, enz enz enz. Alle ballen in de lucht.

Dus vandaag voor die vrouwen, die het gevoel hebben dat ze alles moeten regelen, altijd beschikbaar moeten zijn, alles voor laten gaan en geen tijd hebben voor zichzelf. Je bent niet alleen!

Anti-climax

Is het daarmee opgelost? Nee!

En daarmee komt de anti-climax. Het oplossen moet je zelf doen. Nog meer regie pakken maar nu voor jezelf. Je eigen rust claimen, eigenaarschap nemen voor je eigen gevoel en ook dat wat niet bij jou perse hoort bij de ander laten (je man?), niet altijd beschikbaar zijn (daar worden de kinderen echt niet minder van) en hulp inschakelen (opa’s, oma’s, tantes en ooms vinden het vaak echt heeeeeel leuk om op te passen).

Maar dit, maar dat… Ja absoluut. En oh, wat herken ik het. Nog even dit, nog even dat, toch nog zus en even zo… En ’s avonds plof je op de bank en is het kaarsje op. Met een beetje geluk slaap je goed of niet (als die kleine zijn speen ’s nachts kwijt is of die iets grotere een enge droom heeft gehad, of slaap je gewoon zelf niet meer zo goed ookal is alles vredig en rustig). De volgende dag begint de riedel opnieuw.

Wil jij meer grip op je moederschap?

Neem dan het heft in eigen hand met de hulp van het werkboek Gelukkig worden zijn en blijven en creëer meer

grip op je Moederschap en Jouw leven!

Zorg voor jezelf!

Zorg voor jezelf! Waar zit de ruimte? Waar kan een ander iets voor je doen? Het gezegde is niet voor niets: it takes a village to raise a child. Wat heb jij nodig?

En voel je niet schuldig als je hulp in schakelt (makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het). En ook niet schuldig als je een keer niet zo veel moeite voor het eten doet. Een keer een boterham is ook prima in de avond. En die vloer of de was… morgen weer een dag.

En betrek je partner. Mannen hebben (over het algemeen) gewoon duidelijkheid nodig. Het is geen onwil. Ze voelen het niet (altijd) aan. Dus zeg wat je nodig hebt. Wat kan hij doen om jouw iets te ontlasten? Je hebt tenslotte SAMEN kinderen.

Vergeet ook niet de tijd voor elkaar. Jullie relatie was er eerder dan de kinderen. Die heeft ook aandacht nodig.

 

You go Girl!

Moeders, we maken het allemaal mee! Neem het heft in eigen handen. Zorg voor jezelf. Zoek de ruimte, al is het maar even. Je voelt je beter, je word er een gezelligere vrouw van, een leukere partner en moeder, en weer meer jezelf!

You go girl!

Tip: hoe zoek je die ruimte?

Neem een blaadje en maak 7 kolommen. Zet boven elke kolom een dag van de week. Maandag tot en met zondag. Schrijf vervolgens hieronder hoe de dagen er over het algemeen uitzien.

Pak dan een volgend blaadje en maak weer de 7 kolommen met de dagen van de week. En maak het schema nu zoals jij het zou willen hebben. Met ruimte voor jezelf.

Wat is er nodig om van het ene schema bij het andere te komen. Wie, wat, waar, hoe.

Succes!

Meer lezen over Grip op je Leven

Dit is mijn grens

Dit is mijn grens

Grenzen. We hebben ze allemaal en we gaan ze allemaal wel eens (fors) over. Wat maakt toch dat we dat doen? Dat we onze grenzen niet respecteren?

Lees meer
Dit is niet van mij

Dit is niet van mij

Heb je wel eens het gevoel dat je iets draagt wat niet van jou is? Een last op je schouders die niet van jou is? Meer weten, lees: dit is niet van mij.

Lees meer
Vlog: Dit is mijn verhaal

Vlog: Dit is mijn verhaal

Vandaag, 15 november, is de dag van de ondernemer. Hierbij deel ik mijn ondernemers verhaal. Van keuzes maken, grip krijgen en het heft in eigen hand nemen.

Lees meer
gratis e-book 7 tips om meer grip op je leven te krijgen

Gratis e-book:

7 tips om meer grip op je leven te krijgen

Krijg meer grip op je drukke leven en kom in balans

met deze 7 praktische tips

Je hebt je met succes ingeschreven!

Grip op Geluk Basis

Je hebt je met succes ingeschreven!

Grip op GelukPersonalJe hebt je met succes ingeschreven!

Grip op Geluk Premium

Je hebt je met succes ingeschreven!

Gratis e-book: 7 tips om meer grip op je leven te krijgen

Je hebt je met succes ingeschreven!

Reserveer alvast jouw e-book

Veranderen van A tot Z

Je hebt je met succes ingeschreven!

Aanmelden voor Tips en Informatie

Je hebt je met succes ingeschreven!

Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct

'Veranderen van A tot Z'

in je e-mail.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct

het e-book 'Het Kompas der Liefde'

in je e-mail.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Grip op Geluk Premium Verjaardagsaanbod

Je hebt je met succes ingeschreven!